Blog artikelen

Wees helemaal klaar om online te gaan daten en lees onze blogs hier!

Wat is een lat-relatie?

Je hebt stellen die het liefst 24/7 bij elkaar zijn en anderen die het net fijn vinden om hun eigen leef-ruimte te behouden.Voor dié stellen is een Lat-relatie een prima uitkomst. Maar wat is een Lat-relatie nu juist en, is iedereen geschikt om te ‘latten’?  

Van friendzone naar relatie

Als je op zoek bent naar een partner is er één situatie waarin je niet terecht wilt komen en dat is in de friendzone. 
Want, eens je daar verzeild geraakt is het niet altijd makkelijk om er weer uit te geraken. 

Online daten, een kwestie van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen, het woord zegt het zelf: vertrouwen hebben in jezelf. 
Ik ben de moeite waard, ik heb mijn foutjes maar bovenal, ik heb zeker ook mijn kwaliteiten, ik ben ok… allemaal overtuigingen die erop wijzen dat je sterk in je schoenen staat. 

Ghosting bij online dating

Wat is ghosting bij online dating

Je hebt iemand ontmoet op een datingsite, je vindt hem of haar ontzettend leuk, je hebt een tijd heel fijne gesprekken, je wisselt wat foto’s uit en plots…. radiostilte.

Wat is seksdating?

In deze blog ‘Wat is seksdating’ gaan we dieper in op de beweegredenen én de voor- en nadelen van avontuurtjes, one  night stands, affaires en zo meer.

Hoe ontmoet je een nieuwe liefde?

Lang geleden, toen de uilen nog konden prediken, vonden mensen van huwbare leeftijd, hun geliefden tijdens een groot dorpsevenement. 
Men vroeg zich helemaal niet af ‘hoe ontmoet je een nieuwe liefde’. 
Maar hoe ga je nu het best te werk als je op zoek bent naar nieuwe liefde?

Hoe vertel ik mijn kind over een nieuwe partner?

Opnieuw verliefd worden, weer die vlinders in je buik voelen en voortdurend op je mobieltje kijken… het is een zalig gevoel maar hoe vertel je je kind over een nieuwe partner als single mama of papa?

Hoe daten als alleenstaande ouder?

In de research voor deze blog, ‘Hoe daten als alleenstaande ouder’, hebben we uiteraard ons licht gaan opsteken bij datingsites voor deze doelgroep.Allemaal mensen die een zware periode achter zich lieten en weer opnieuw in liefde geloven. Dit was in ieder geval ons uitgangspunt.

De do and donts van het speeddaten

Ben je van plan om voor het eerst deel te nemen aan een speeddate sessie, dan kun je met onze tips & tricks waarschijnlijk een groot aantal beginnersfoutjes vermijden.

Wat is speeddaten en is dit iets voor jou?Al gauw werd sneldaten een rage in Amerika en het duurde niet lang vooraleer het overwaaide naar Europa. 
Maar wat is dat juist, fast-, speed- of sneldaten en hoe gaat het in z’n werk?

Wanneer stopt een affaire?

Maar liefst 52% van de mannen geeft toe dat ze ooit lang of kort een relatie hadden buiten het huwelijk.  Vrouwen scoren hierbij veel lager met 30%. En wat als de pret over is? Wat als 1 + 1 niet meer 3 is?

Wat is een affaire?

Vanaf welk moment kunnen we van een affaire spreken en wat houdt het in?
Wat drijft mensen om een affaire te beginnen? 

Hoe weet je of je verliefd bent?

hoe weet je of je verliefd bent?

Wanneer weet je zeker of je verliefd bent of niet want? Ook al vind je iemand ontzettend leuk en word je blij van zijn of haar gezelschap, er zijn nog tal van andere emoties die mee kunnen spelen bij wat je voelt.

Hoe moet je flirten?

Je zou een persoon absoluut willen ontmoeten maar, welke hints je ook geeft, ze gaan allemaal verloren in het gesprek. Daar zit je dan met je hoop en je verlangen die al snel kan veranderen in frustratie en wanhoop. De enige hoop die je nog rest? Flirten!

Jezelf het best omschrijven

Wanneer je online gaat daten is het de bedoeling dat de personen die je profielpagina bezoeken, een correct beeld krijgen van wie jij bent. Dit kan je doen door jezelf te omschrijven op je datingsite. Maar hoe moet je dat doen?

Narcist herkennen tijdens online daten

Narcist herkennen

Narcisme en een narcist herkennen, hoe doe je dat?  Wellicht heb je er al vaak over gehoord en hopelijk werd je er nog niet mee geconfronteerd want, als je problemen in je relatie wil, dan moet je vooral verliefd worden op een narcist. 

Hoe heb je een geslaagde webcam date?

Aan het eind van die eeuw deed het internet zijn intrede en was een partner zoeken, vanuit de luie stoel, voor heel wat mensen de ideale manier om niet langer alleen te zijn. Intussen zijn er tal van datingsites die de optie van webcam daten aanbieden.

Wanneer komt het ideale moment voor een eerste date?

Eerste date vragen

De eerste stapjes in elkaars richting zetten, voorzichtig aftasten, flirten en urenlange gesprekken voeren… het is een boeiende periode vooraleer je de grote stap maakt om de ander te ontmoeten. Maar, niet iedereen is daar op hetzelfde moment aan toe. 

Hoe hou je een gesprek op gang?

Gesprek op gang houden

Stilte is mooi maar kan, in bepaalde omstandigheden, ongemakkelijk of zelfs akelig zijn. Vooral wanneer woorden het enige middel is om een gesprek op gang te houden, zoals bij online daten.

Hoe maak je de perfecte profielfoto?

De perfecte profielfoto

Hoe maak je de perfecte profielfoto en, wat belangrijk is, hoe trek je daar de aandacht mee van mannen of vrouwen die je wilt aantrekken.

Ontdek de wereld van Swingers!

Waar men vroeger over partnerruil praatte, en dit woord meestal met opgetrokken neus uitsprak, spreken we nu over swingers zonder dat er nog veel aanstoot aan gegeven wordt.
Maar wat zijn swingers nu eigenlijk?

Hoe ontmasker je een catfish?

Wie verschuilt zich achter al die valse profielen? Wat zijn de beweegredenen en hoe kun je ze ontmaskeren? 
Lees vooral verder als je antwoorden op deze vragen zoekt.

Biseksueel daten

biseksueel daten

Als geslacht er niet toe doet om intense liefde te kunnen voelen voor iemand, ben je uitgestegen boven de gender apartheid en is hokjesdenken iets wat jou helemaal niet boeit. 

Vrouw zoekt vrouw, online dating

vrouw zoekt vrouw dating

Jezelf durven zijn in een wereld waar iedereen zijn best doet om niet boven het maaiveld uit te komen, is ontzettend belangrijk en gaat hoe dan ook verandering brengen.  Ben je op zoek naar een relatie en wil je daar in slagen, dan is online daten vast en zeker iets voor jou.

Man zoekt man, online dating

Man zoekt man dating

De vraag rijst, wat heeft de wereld nodig om tot een algemeen besef te komen dat gevoelens niets te maken hebben met een geslacht? Ook voor online dating is dit niet anders.

Wat zeg je het best in een eerste bericht?

Ga je wachten tot iemand je aanspreekt of zou je zelf de eerste stap nemen? 
Het is altijd leuk om tijdens het online dating enkele tips voor een eerste bericht te krijgen. 

De online datingwereld voor 50 plussers

online daten voor 50-plussers

Een wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de dating voor 50 plussers steeds populairder wordt.
Wat u best doet als 50 plusser tijdens het online daten leest u hier! 

Wees voorbereid op de gevaren van online dating

Sites, zoals bijvoorbeeld Parship, gaan er prat op dat 38% van de leden daadwerkelijk een partner vindt, maar er is nog altijd die 62% die op zijn honger blijft zitten.
Wil je weten wat hiervan de reden is, lees dan zeker verder. 

Wat is online dating?

Online dating

Wat is online dating eigenlijk? 
Voor wie zich op vrijersvoeten begeeft en klaar is voor een nieuw hoofdstuk in zijn of haar leven, is online of internet daten de meest laagdrempelige manier om iemand te leren kennen.

Hoe zorg je voor een opvallend online datingprofiel?

Wat je ook zoekt, met een leuk en vlot geschreven profiel maak je de meeste kans om te scoren. Kun je een aantal tips gebruiken hoe je een online dating profiel moet aanmaken, dan zetten wij ze hier voor jou op een rijtje.