Hoe zorg je voor een opvallend online dating profiel?

Enkele tips waar je op moet letten bij het aanmaken van een dating profiel

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Online dating profiel aanmaken - Online dating account

Ben jij van plan een online dating profiel te gaan aanmaken?
Hoe zorg je voor een opvallend online dating profiel?
Lees hier even deze tips zodanig dat jouw profiel opvalt!

Wie zich in het wereldje van daten begeeft gaat best goed beslagen het ijs op.
Ben jij op zoek naar de perfecte match of misschien wel naar de liefde van je leven?
Wat je ook zoekt, met een leuk en vlot geschreven profiel maak je de meeste kans om te scoren.

Kun je een aantal tips gebruiken hoe je een online dating profiel moet aanmaken, dan zetten wij ze hier voor jou op een rijtje.

Jouw online dating profiel

Dating profiel aanmaken

Wees eerlijk maar overdrijf niet

Wanneer je je afvraagt wat jij zou willen weten over jouw toekomstige date, weet je meteen welke info er van jou verwacht wordt.
Je mag best al jouw positieve kwaliteiten in de verf zetten maar zorg ervoor dat je niet opschepperig over komt.
Heb je kinderen, wat doe je voor werk, heb je leuke hobby’s en wat zijn jouw interesses; maak er een leuke tekst van en gooi er alles in wat jij belangrijk en relevant vindt.

Online dating profiel aanmaken - Zorg dat je niet gaat liegen op je account

Vooral bij vrouwen is leeftijd vaak een hekel punt en wordt er regelmatig naar onder afgerond.
Het kan best zo zijn dat je jonger oogt dan je bent maar liegen over je leeftijd brengt je onvermijdelijk in een lastig parket.

Er komt altijd een moment dat je je leugentje moet opbiechten en dit kan genoeg zijn om het prille vertrouwen voor altijd te schenden.

Wees in de eerste plaats ook duidelijk over je eigen seksuele geaardheid.
Het maakt helemaal niet uit of je hetero bent, bi-seksueel of homo, zolang de bezoekers van jouw profiel maar helderheid krijgen bij hun eigen zoektocht. 

Wees duidelijk naar wie of wat je op zoek bent

Datingsites staan vol met profielen van mensen die op zoek zijn naar de ideale partner, tenminste, als je ze allemaal mag geloven.
Wil jij uitvissen wie in aanmerking komt, dan is het belangrijk dat je duidelijk vermeld wie of wat jouw voorkeur draagt.
Ben je uit op eenmalig contact, een seksbuddy of een duurzame relatie, wind er dan vooral geen doekjes om en zet dit helder in jouw profiel.

Alleen als je op dezelfde golflengte zit kan er iets ontstaan wat jou blij maakt.

Ik ben gehuwd maar niet fanatiek

Ieder mens die gebruik maakt van datingsites heeft daar een reden voor.
Je zult ook gaan merken dat niet iedereen die een account heeft aangemaakt, single is.

Dat sommigen vergeten melden dat ze reeds in een relatie zitten is ook niet nieuw en het is dus opletten geblazen wanneer jij op zoek bent naar een single die de liefde van je leven kan worden.
Ben je zelf op zoek naar een seksdate en maakt het je niet uit of je sekspartner getrouwd of single is, kun je dit best subtiel vermelden in je profiel. 

Dating profiel foto

Selfies en leuke kiekjes

Het spreekwoord gaat ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’ en dat is ook zo.
Je kunt jezelf nog zo goed en gedetailleerd beschrijven, de andere partij zal zich een beeld vormen vanuit zijn of haar kader.
Een aantrekkelijke foto van jou, waarop duidelijk te zien is hoe je er uitziet én die liefst zo recent mogelijk is, gaat sowieso de aandacht trekken.

Wat je beter niet doet is een filter gebruiken die jou jonger, slanker en begeerlijker maakt dan je in werkelijkheid bent.
Filters zijn leuke speeltjes en maken vaak jouw mooiste kantjes nog mooier maar elke toekomstige date zal het er over eens zijn; fake is fake, hoe leuk je ook bent. 

Vooral mannen zijn erg visueel ingesteld en zullen een onbewerkte foto heel erg waarderen. Maar ook als vrouw heb je het recht om te weten hoe iemand er echt uitziet, dit kan zware teleurstellingen voorkomen.

Catfish alert

Online dating profiel aanmaken - Let op voor een Catfish alert!

Het is een gekend fenomeen op datingsites dat nog moeilijk weg te denken is; catfish profielen.
Wanneer iets te mooi is om waar te zijn dan is het ook vaak te mooi en onecht.
Zorg er daarom voor dat potentiële partners duidelijk merken dat jouw profiel echt is en dat je geen catfish bent.

Mensen die reeds een keer bedrogen werden zullen meer argwanend zijn en dit kun je vermijden door bijvoorbeeld geen glamoureuze foto’s te plaatsen of foto’s op verschillende locaties in een andere outfit.

Indien je zelf onzeker bent over het profiel van iemand die jou contacteert kun je de foto makkelijk uploaden via Google om uit te vissen of je te maken hebt met een catfish of niet.

Dating profiel tekst

Zeurkousen en klaagmajoors

Ben je op zoek naar de ideale partner dan is een zeurkous of een klaagmajoor vast geen optie.
Zorg er dan ook voor dat jouw profiel niet uitpuilt van klaagzangen over alles wat in jouw leven fout liep.

Was je eerder al een keer bedrogen, heb je een narcistische ex of heb je soms last van overactieve kinderen, bijt dan even op je tanden maar bewaar die info dan voor later.
Er komt vast een moment waarop je op de schouder kunt leunen van je nieuwe liefde, maar hou je profiel vrij van zelfbeklag.

Verlanglijstje

Online dating profiel aanmaken - Zorg dat je een verlanglijstje hebt maar geen klaaglijstje!

Als je gaat daten mag je de lat best hoog leggen, je bent tenslotte op zoek naar de ideale partner.
Wat jij aantrekkelijk vindt in een man of vrouw en waar je op afknapt mag je zeker vermelden maar zorg ervoor dat het op een verlanglijstje lijkt en niet op een eisenpakket.

Uiteraard verdien jij het beste wat er rondloopt onder de zon maar wanneer een mogelijke liefde van je leven het gevoel krijgt dat jij de perfectie verwacht, ga je hem of haar mooi mislopen.
Doe je best om dit lijstje zo positief mogelijk te houden zodat je niet over komt als iemand die zelf dé perfectie in hoogsteigen persoon is.

Vraag jezelf voortdurend af, tijdens het samenstellen van je profiel, hoe jij zou reageren als je dezelfde info zag bij een foto die je aandacht trekt. Formuleer je zinnen wel overwogen en zorg er vooral voor dat ze nooit kwetsend of neerbuigend zijn.

Hopeloos op zoek

Wil je eventuele partners afschrikken en lang op sites met datingprofielen doorbrengen, dan laat je best merken dat je wanhopig op zoek bent. Zinnetjes als ‘Ik zoek mijn andere helft’ of ‘zonder liefde is mijn leven niet compleet’ zijn dan ook echte dooddoeners.

Misschien bén je wel wanhopig omdat je al een hele tijd single bent, het schrikt zonder meer af als je dit duidelijk kenbaar maakt.
Als je een online dating profiel wilt aanmaken moet je het volgende weten:
Niemand zit te wachten op iemand die een vriend of vriendin nodig heeft om zich compleet te voelen of gelukkig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *